Nyheder
Events

Efterår 2018 til Forår 2019 06.08.2018  -  29.06.2019
Vejledning

Lær at Crawle Begynder. Sommer (LAC)

Vi fortsætter det populære hold Lær at crawl over sommeren, så man kan finpudse teknikken.

Dette er vores begynderhold 

Tilmeld/Læs mere - (1)

Svømmeskole (SKO)

Sommer svømmeskolen tilbyder

Tilmelding til sommer svømmeskolen 2019 åbner Marts 2019


Hold nr. 1+6: (undervisning i det lille bassin)

Er for børn i alderen 4 – 6 år, der igennem leg vil blive fortrolige med vandet. Vi skal lege, dykke og så småt starte med svømmeøvelser.

Alder 4 – 6 år.


Hold nr. 2.L: (undervisning i det store bassin)

Dette hold sigter mod børn, der ikke før har stiftet bekendtskab med det våde element, som bruger bælte og vinger, og som gerne vil blive fortrolig med vandet og lære at svømme. 

 

Svømningen vil foregå primært i den lave ende.

Alder 6 – 8 år.

 

Hold nr. 2.D: (undervisning i det store bassin)

Dette hold er for de børn, der allerede har stiftet bekendtskab med det våde element, som gerne bruger bælte og vinger, men som også har lyst til at blive mere fortrolig i vandet og blive bedre til at svømme.

Svømningen vil foregå primært i den dybe ende.

Alder 6 – 8 år.

Hold nr. 3: (undervisning i det store bassin)

Er for alle vandhundene, der i løbet af sommer-svømmeskolen vil arbejde med det tekniske. Som på alle andre hold vil der selvfølgelig være masser af tid til leg i vandet.

Dette hold er for dem, der kan svømme 25m uden bælte og vinger.

Alder 8 – 10 år.


Hold nr. 4: (undervisning i det store bassin)

 

Er for alle vandhundene, der i løbet af sommer-svømmeskolen vil lære at svømme, og for dem der allerede kan, vil der blive arbejdet med det tekniske i svømning. Dette hold er både for begyndere og øvede.

Alder 10 – 15 år


Hold nr. 5: Minipolo

Vandpolo er kort fortalt, håndbold i vand, men med lidt andre regler. Det kræver en anden fysik, og selvfølgelig svømmefærdigheder. Der er 7 spillere i vandet fra hvert hold samtidigt. En kamp bliver spillet over 4 perioder af 8 minutters effektiv spilletid. Spillet gælder ganske enkelt om at score flest mål – og ligesom i håndbold kan der dømmes frikast, udvisning og straffe.

Alder 7 – 11 år.


Hold nr. 7: (undervisning i det lille bassin)

 

Er for børn i alderen 3 – 5 år, der igennem leg vil blive fortrolige med vandet. Vi skal lege, dykke og så småt starte med svømmeøvelser. Alder 3 – 5 år.

Tilmeld her https://frederikssundswim.dk/cms/TeamEnrollment.aspx?TeamNameID=97 
 

Tilmeld/Læs mere - (9)

Aqua Combat (AQC)

Aqua Combat.
"Lets get ready to ruuuumbleeeeee!!!" 
Skal du eller din Tween//Teen i form på den virkelig fede måde? Muligvis møde nye venner? Vil du/i på samme tid lære om selvforsvar og kampteknik? Hvorfor så ikke slutte sig til et hold der tilbyder alt dette i en pakke!
Holdet har absolut ingen forudsætninger til din baggrund. Du kan være helt nybegynder eller du kan selv være kampsport udøver som ønsker at fremme dine præstationer. Holdet er for alle M/K fra 12 år og op til +60
 
På vores nye hold Aqua Combat, lærer man om MMA (Mixed Martial Arts). Alt sammen i og omkring vand. Er det sikkert? Yup, sikkerhed først. Der er streng disciplin på dette hold. Vores træner er Damaskus mester i fribrydning, den ultimative straf for at bryde disciplinen på dette hold er at side på kanten og kigge på sine kammerater have det fedt.
 • Vi træner på bassin kanten
 • Laver fitness øvelser i vand
 • Træner mixed kampsport på madrasser som lægges ud i vandet og på land
 
Begrebet "Fit for Fun" får en helt ny mening på dette hold. 
 
TEST YOUR MIGHT! 
 
Er dit du eller dit barn en af vores nye Aqua Combatants? kom og få en prøvetime  Skriv til svoemmeleder@outlook.dk
 
Tilmeld/Læs mere - (1)

Aqua Dance N´ Motion (AqZ)

Aqua Dance N´ Motion er en effektiv og udfordrende vandbaseret træning. Med musik og en god stemning opdager man nærmest ikke at man træner mens tiden flyver forbi. Her danser du dig gennem lektionen og får styrket muskulaturen og kommer i god form.

At holde rytmen i vand er ikke helt så let som det lyder. Udover kondi får man trænet sin balance og de små stabiliserings muskler i ryggen.  

Holdet er for +15 men ingen er "for gamle"

Tilmeld/Læs mere - (1)

Aquafobi - arbejd med din angs (AQF)
 • Kender du følelsen af at svømmehaller og strandture skræmmer dig?
 • Sider hjertet helt oppe i halsen når du er med familien til stranden og du ser børn svømme rundt? 
 • Har du haft en uheldig oplevelse, eller set nogle komme ud for en ulykke i vandet?
Hvis du kan nikke ja til nogle af ovenstående punkter har du allerede klaret første skridt. Annerkendelsen af at du muligvis lider af Aquafobi (angsten for vand). 
 
Næste skridt er at tage sagen i egen hånd og gøre op med din angst. 
På dette hold arbejder vi på at få dig tilvænnet det våde element. Vi arbejder mod din angst i dit tempo.
 
Vi arbejder i det lille bassin med en dejlig behagelig temperatur. Kom og vær med og oplev at du kan overvinde din angst! Du er den der styre! Ikke din angst, ikke dine tanker. Du er i fokus og du vil få hjælp 
Tilmeld/Læs mere - (2)

Aquafobi *Junior holdet* (AQJUN)

Dette er Frederikssunds tilbud til børn og unge som reagere voldsomt på vand.

Aquafobi er ikke kun noget der rammer voksne. Børn kan have en naturlig frygt for vand. Der kan være mange årsager og det kan være svært for en familie som gerne vil at deres børn kan færdes på samme vilkår som andre ved vandet.
 
På holdet sætter vi tempoet helt ned og arbejder mere det det psykiske end det fysiske. 
 
Mor og far må desværre ikke følge med uden anvisning fra trænerne, da vi skal have fuldstændig ro og vinde barnets tillid. 
 
Alderen på holdet er fra 5 - 12 år. 

 

Tilmeld/Læs mere - (1)

Haletudserne (Plask og leg, li (P&L)
Haletudserne (Plask og leg i det lille bassin):

Er holdet, hvor barnet første gang skal være uden forældre i vandet. Der svømmes med bælter og vinger og barnet lærer, hvad det vil sige at gå til svømning.

Vi arbejder målrettet på at få skabt disse færdigheder hos barnet:
 1. Svømmerne kan udføre forlæns raket sikkert

 2. Svømmerne kan have hovedet under vand

 3. Svømmerne man kan svømme sikkert med en bold

 4. Svømmerne kan trygt og sikkert komme om på ryggen

 5. Svømmerne kan hoppe fra høj bassinkant med stor fortrolighed


For at få mest ro på holdene henviser vi forældrene til at opholde sig på tilskuerpladserne under undervisningen. Til gengæld inviterer vi forældrene ned til bassinkanten et par gange om året, hvor vi viser hvad børnene har lært.

Alder: 3-4 år
Tilmeld/Læs mere - (2)

Konkurrence (kon)
Konkurrenceafdelingen

I Konkurrenceafdelingen har vi i sæsonen 2018 - 2019 seks hold.
De meget aktive svømmere er fordelt på: Mini-Talent, Talent, FS3, FS2, FS1 og Sejlfiskene. 
FS1: Klubbens 1. hold, trænes af Træner team 
FS2 :Klubbens 2. hold, trænes af Træner team
FS3 :Klubbens 3. hold, trænes af Træner team
 
Talent :Klubbens talenthold, trænes af Træner team
Mini-Talent :Klubbens mini-talenthold, trænes af Træner team

På Konkurrenceholdene kan du kun tilmelde dig hvis du har svømmet på et af holdene i sæsonen 2017/2018. 

Hvis du har lyst til at prøve kræfter med det at være konkurrencesvømmer, kan du henvende dig hos vores formand Laust Michaelsen (info@frederikssundswim.dk), for at få en prøvetime på et af vores konkurrencehold. Så kan I sammen finde ud af hvilket hold du evt. skal tilmeldes på.
Tilmeld/Læs mere - (6)

Lær at Crawle (LAC)

Lær at Crawle

På dette hold arbejdes der med svømmedisciplinen crawl. Vi sætter i høj grad fokus på tekniske øvelser, der ikke kun vil forbedre din crawl, men også dine grundlæggende færdigheder i vand.  

Vi vil arbejde med blandt andet:

 • balance og kropsposition, som at flyde og minimere vandmodstand

 • vejrtrækning og kontrol af ind- og udblæsning

 • bevægelse og fremdrift samt effektivitet af arm tag og ben spark

 • elementskifte, som for eksempel kan være hovedspring og vendinger

Vi opstiller en målsætning ud fra, hvad deltagerne på holdet efterspørger og ønsker. Sagt på en anden måde, er deltagerne på holdet selv med til at bestemme forløbet.

Vi har tidligere haft målsætninger omhandlende vejrtrækningsrytmen, lære at lave en vending, svømme 1000m uden pause, svømme på tid, eller forbedre teknik og udholdenhed til Open Water/triatlon. Derudover har vi arbejdet med video og har filmet crawlteknik på de deltagere, der har haft lyst.

Holdet er for alle, så uanset niveau, vil vi bestræbe os på at nå individuelle mål. Det er ikke et krav at kunne svømme crawl før start.

Tilmeld/Læs mere - (3)

Muslingerne (Baby) (BAB)
Muslingerne (Baby)
 
 
Er for de yngste svømmere. Her er barnet i vandet med én forælder. Da holdet spænder over en stor aldersgruppe, er det meget forskelligt hvad de enkelte aldersgrupper laver, men vi lærer overordnet forskellige greb i vandet, at dykke, plaske og hvordan barnet bliver trygt i vandet. Herudover handler det om samvær med sit barn i vandet.
Holdet er en blanding af fælles holdundervisning og øvelser/leg man laver med sit barn.
 
For de helt små babyer vil man ikke opleve meget variation. Her handler det om at få skabt en tryghed til vandet, samtidig med der knyttes stærke relationer mellem den voksne og barnet. Vi repetere øvelser og følger barnet. Det anbefales at man venter med babysvøm indtil barnet har styrke nok til at kunne holde hovedet selvstændigt.

Når barnet fylder 3 år, vil der i samarbejde med instruktøren blive aftalt flytning til et plask og leg hold. Dette sker af hensyn til barnet selv, og til de andre børn på holdet.

På baby-holdet skal barnet bære tætsiddende bukser, for at undgå uheld i vandet. Medbring gerne ekstra håndklæder, samt evt noget at drikke *gælder især ammende*

Forældre må godt bytte fra gang til gang, men vi anbefaler, at det er den samme forælder der deltager hele undervisningsgangen.

**Vi respekterer det ikke er til at skemalægge hvornår ens baby kommer til verden. Derfor kontakt svømmeleder, for at finde det rigtige tidspunkt for din holdstart. Starter man halvt inde i sæsonen skal man naturligvis ikke betale det fulde beløb**

Alder: Vi anbefaler at alderen aftales med sundheds plejerske, idet der er stor forskel på hvor hurtigt ens barn har dannet det fornødne "fedtlag" som gør at barnet kan holde sig varmt (også selvom vi er i det varme).
Tilmeld/Læs mere - (6)

TEENS + (TE)

Teens + Temaet for dette hold er "CRAZY"

Dette er holdet for dem som er trætte af at svømme baner. Vi dyrker motion i vand og giver den top gas på en masse sjove/udfordrende måder. Skal din teen i form og styrke led og muskler er der absolut mulighed for det her. Der bliver også en god chance for at møde en ny bedste ven på dette hold, idet vi kommer til at arbejde meget med Teamwork.

Vi laver stå på hovedet konkurrencer,  mavebøjninger i vand, holdkap med meget mere (og engang imellem lære vi lidt teknik).
 
 *For at gå på holdet skal man være mellem 10-16 år, er man lidt "Crazy" er det bare en bonus*
 
Tilmeld/Læs mere - (0)

Træner testmodul (TTM)
Trænere: Dette modul er til at teste SMS/Mail tjenesten.
Tilmeld/Læs mere - (1)

Passivemedlemmer (PAS)
Passivt medlem
 
For kr. 100,- kan du blive passivt medlem af Frederikssund Svømmeklub, og være med til at støtte Klubbens arbejde.
Tilmeld/Læs mere - (1)