Frederikssund Svømmeklub
 
Banner

Nyheder

Kalender


Efterår 2018 til Forår 2019 06.08.2018  -  29.06.2019
Vejledning

Delfinerne (Børn Let Øvet) (BLØ)
Delfinerne (Børn Let Øvet):

Er barnet bekendt med svømningen fra forrige sæson og kommer fra et Børn Begynder-hold i det store bassin, så kan man roligt tilmelde sig et Børn Let Øvet-hold. På disse hold vil der stadig blive svømmet med bælte, men ikke med vinger. Barnet kan lide at være i vand og tør at få vand i hovedet og hoppe fra kanten eller skamlen. Med andre ord, skal man være glad og tryg ved vand

På Børn Let Øvet arbejder vi os hen i mod at svømme helt uden hjælpemidler samt at blive fortrolige med de tre svømmearter crawl, ryg, bryst og kende til butterfly. Derudover vil der blive stiftet bekendtskab med andre sjove vandaktiviteter som eksempelvis boldspil, livredningsøvelser, fangeleg og dykning.

Den typiske alder på holdet er 7-9 år.
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (11)

Gravide motion i varmtvand (GMV)
Motion og afslapning i det varme vand
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (2)

Hajerne (Børn Øvet) (BØ)
Hajerne (Børn Øvet):

Dette hold er for børn, der svømmer helt uden hjælpemidler, og som måske har gået til svømning en del år. Her bliver de gjort fortrolige med de tre svømmearter crawl, ryg, bryst og begynder at lære butterfly. Derudover begynder de at kende til elementer og øvelser inden for konkurrencesvømning.

På Børn Øvet arbejder vi os hen i mod at lære at udføre et korrekt hovedspring og kolbøttevending. Der vil blandt andet blive stiftet bekendtskab med vandaktiviteter som vandpolo, sjove udspring, livredningsøvelser og konkurrencer.

Den typiske alder 8-11 år.
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (3)

Haletudserne (Plask og leg, li (P&L)
Haletudserne (Plask og leg i det lille bassin):

Er holdet, hvor barnet første gang skal være uden forældre i vandet. Der svømmes med bælter og vinger og barnet lærer, hvad det vil sige at gå til svømning. Vi arbejder hen imod at gøre børnene fortrolige med vand og introducere vand som et legeredskab.

Vi øver os i at komme i vandet på forskellige måder såsom at hoppe og rutsje. Herudover vænnes børnene til vand gennem leg, og vi øver i de grundlæggende færdigheder, som at have hoved under vand, puste bobler og flyde. Plask og leg er en god start på svømmeundervisning. 

For at få mest ro på holdene henviser vi forældrene til at opholde sig på tilskuerpladserne under undervisningen. Til gengæld inviterer vi forældrene ned til bassinkanten et par gange om året, hvor vi viser hvad børnene har lært.

Alder: 3-4 år
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (4)

Konkurrence (kon)
Konkurrenceafdelingen

I Konkurrenceafdelingen har vi i sæsonen 2018 - 2019 seks hold.
De meget aktive svømmere er fordelt på: Mini-Talent, Talent, FS3, FS2, FS1 og Sejlfiskene. 
FS1: Klubbens 1. hold, trænes af Træner team 
FS2 :Klubbens 2. hold, trænes af Træner team
FS3 :Klubbens 3. hold, trænes af Træner team
 
Talent :Klubbens talenthold, trænes af Træner team
Mini-Talent :Klubbens mini-talenthold, trænes af Træner team

På Konkurrenceholdene kan du kun tilmelde dig hvis du har svømmet på et af holdene i sæsonen 2017/2018. 

Hvis du har lyst til at prøve kræfter med det at være konkurrencesvømmer, kan du henvende dig hos vores formand Laust Michaelsen (info@frederikssundswim.dk), for at få en prøvetime på et af vores konkurrencehold. Så kan I sammen finde ud af hvilket hold du evt. skal tilmeldes på.
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (6)

Krabberne (Børn Begynd, store (BBS)
Krabberne (Børn Begynder i det store bassin):

Er det første gang ens barn skal gå til svømning, er det en god idé at tilmelde sig et Børn Begynder-hold, da der her svømmes med både vinger og bælte. Børnene vil efterhånden blive så fortrolige med vandet, og have lært de grundlæggende svømmefærdigheder, at de efterhånden kan smide bælte og vinger. Dette sker individuelt fra barn til barn.

På Børn Begynder bliver der stiftet bekendtskab med at få vand i hovedet og hoppe fra kanten og skamlen. Vi arbejder med flydeteknikker og begynder så småt på øvelser til hovedspring samt sjove lege og boldspil i vandet.

Den typiske alder er 6-8 år. 
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (7)

Lær at Crawle (LAC)

Lær at Crawle

På dette hold arbejdes der med svømmedisciplinen crawl. Vi sætter i høj grad fokus på tekniske øvelser, der ikke kun vil forbedre din crawl, men også dine grundlæggende færdigheder i vand.  

Vi vil arbejde med blandt andet:

  • balance og kropsposition, som at flyde og minimere vandmodstand

  • vejrtrækning og kontrol af ind- og udblæsning

  • bevægelse og fremdrift samt effektivitet af arm tag og ben spark

  • elementskifte, som for eksempel kan være hovedspring og vendinger

Vi opstiller en målsætning ud fra, hvad deltagerne på holdet efterspørger og ønsker. Sagt på en anden måde, er deltagerne på holdet selv med til at bestemme forløbet.

Vi har tidligere haft målsætninger omhandlende vejrtrækningsrytmen, lære at lave en vending, svømme 1000m uden pause, svømme på tid, eller forbedre teknik og udholdenhed til Open Water/triatlon. Derudover har vi arbejdet med video og har filmet crawlteknik på de deltagere, der har haft lyst.

Holdet er for alle, så uanset niveau, vil vi bestræbe os på at nå individuelle mål. Det er ikke et krav at kunne svømme crawl før start.

Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (2)

Muslingerne (Baby) (BAB)
Muslingerne (Baby)
 
Er for de yngste svømmere. Her er barnet i vandet med én forælder. Da holdet spænder over en stor aldersgruppe, er det meget forskelligt hvad de enkelte aldersgrupper laver, men vi lærer overordnet forskellige greb i vandet, at dykke, plaske og hvordan barnet bliver trygt i vandet. Herudover handler det om samvær med sit barn i vandet.
Holdet er en blanding af fælles holdundervisning og øvelser/leg man laver med sit barn.

Når barnet fylder 3 år, vil der i samarbejde med instruktøren blive aftalt flytning til et plask og leg hold. Dette sker af hensyn til barnet selv, og til de andre børn på holdet.

På baby-holdet skal barnet bære tætsiddende bukser, for at undgå uheld i vandet.

Forældre må godt bytte fra gang til gang, men vi beder om, at det er den samme forælder der deltager hele undervisningsgangen.

Alder: 3 måneder – 3 år
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (9)

Søanemonerne (Børn Begynder, l (BBL)
Søanemonerne (Børn Begynder i det lille bassin):

Er for børn, som motorisk er klar til at få lidt flere udfordringer end på plask og leg, men ikke gamle nok til at gå på Børn Begynder i det store bassin.
Vi arbejder med grundlæggende svømmefærdigheder som at flyde, få hoved under vand, hoppe og bevæge os rundt i vandet igennem forskellige former for leg. Derudover introducerer vi crawl og rygcrawl.

Vi arbejder hen imod at kunne svømme uden bælter og vinger, da de fleste børn kan bunde i det lille bassin, men det er forskelligt for det enkelte barn. Derudover arbejder vi hen imod at kunne flytte til det store bassin.

For at få mest ro på holdene henviser vi forældrene til at opholde sig på tilskuerpladserne under undervisningen. Til gengæld inviterer vi forældrene ned til bassinkanten et par gange om året, hvor vi viser hvad børnene har lært.

Den typiske alder er: 4-5 år

Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (7)

TEENS + (TE)
Teens + Holdet hvor der med unge, kommer til at have det sjovt med begrebet vandsport
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Ungdomshold (UDH)

Ungdomshold:

Som noget helt nyt tilbyder vi nu undervisning på ungdomshold. Ungdomsholdet er for dig som gerne vil holde dig i form med svømning én gang om ugen. For at gå på holdet skal man være bekendt med svømningens fire stilarter crawl, ryg, bryst og fly, og man skal kunne svømme uden hjælpemidler.

Ungdomsholdet er både for dig, der vil lære at svømme og til dig, som ønsker at blive bedre. Derfor er der både fokus på at få vandføling og teknik. Vi arbejde hen i mod at blive gode svømmere i alle fire stilarter. Således kan undervisningen både udfordre med sjove tekniske øvelser i vand og på land, hvilket har til hensigt at fremme svømmerens færdigheder i alle stilarter. Ydermere er der fokus på andre svømmeaktiviteter som fx udspring, livredning og konkurrencer.

For at kunne svømme på holdet skal man være mellem 12 og 15 år.
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Voksne (VK)
Voksne (over 18 år)
 
På voksenhold har vi et hold for motionister. Her har du mulighed for at svømme en halv time om ugen for at få lidt motion. Du har også mulighed for at få lært lidt teknik, da der står en træner til rådighed, der vil lære dig nogle grundprincipper, hvis du har brug for at få pudset teknikken af.
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (2)

Passivemedlemmer (PAS)
Passivt medlem
 
For kr. 100,- kan du blive passivt medlem af Frederikssund Svømmeklub, og være med til at støtte Klubbens arbejde.
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)